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《科学》:苦味受体“神秘面纱”首次揭开 生存防毒

《科学》:苦味受体“神秘面纱”首次揭开 生存防毒

Science:Structural basis for strychnine activation of human bitter taste receptor TAS2R46
https://www.science.org/doi/10.1126/science.abo1633
《科学》:苦味受体“神秘面纱”首次揭开 生存防毒
士的宁激活人苦味受体 TAS2R46 的结构基础。 人的味觉由酸、甜、苦、咸和鲜这五种基本味感组成,由存在于味蕾中的味觉受体介导产生。其中,苦味、甜味和鲜味受体属于G蛋白偶联受体(GPCR),而酸味和咸味的感知是通过人体中的另一类膜蛋白——离子通道受体完成的。各种味觉信号分子结合特定受体后启动胞内信号转导,从而激活味觉细胞使其分泌ATP。ATP作为一种神经递质激活感觉神经纤维,经由特定的神经通路传递至不同脑区,从而产生不同的味觉感受。由于大多数有毒物质具有苦味,因此苦味受体肩负着保护人体免于中毒的预警任务,它们必须进化出高效监测食物中的大量味觉分子并迅速将苦味信号传递至大脑的能力。((虚构)著名小说基督山恩仇记中、基督山伯爵使用致女长昏睡的毒物(可能就是)番木鳖(马钱子)的精炼成分之一即为士的宁(马钱子碱)。士的宁现代临床医学上仍用于轻瘫或弱视等的治疗) 本文是生物生存进化、个体保存防毒保护关联的基础医学研究论文。
(Baidu Translation: )
Science: "Mysterious Veil" of Bitter Receptor Unveiled for the First Time
Strychnine activates the structural basis of human bitter receptor TAS2R46. Human taste consists of five basic taste sensations: sour, sweet, bitter, salty and fresh, which are mediated by taste receptors in taste buds. Among them, bitter, sweet and fresh taste receptors belong to G protein coupled receptors (GPCR), while the perception of sour and salty taste is completed through another type of membrane protein in the human body - ion channel receptors. Various taste signal molecules bind to specific receptors to start intracellular signal transduction, thus activating taste cells to secrete ATP. ATP, as a neurotransmitter, activates sensory nerve fibers and transmits them to different brain regions through specific neural pathways, thus producing different taste sensations. Because most toxic substances have bitter taste, bitter receptors shoulder the early warning task of protecting the human body from poisoning. They must evolve the ability to efficiently monitor a large number of taste molecules in food and quickly transmit bitter signals to the brain. (Fiction) In the famous novel The Chronicle of Gratitude and Vengeance of Monte Cristo, the Count of Monte Cristo used the poison (which may be) to make women sleepy. One of the refined ingredients of the wooden turtle (nux vomica) is strychnine (brucine). Strychnine is still used in the treatment of light paralysis or amblyopia in modern clinical medicine.) This is a basic medical research paper related to biological survival and evolution, individual preservation and anti-virus protection.
(百度翻訳: )
『科学』:苦味受容体「神秘のベール」が初めて生存防毒をはがす
士の寧はヒト苦味受容体TAS 2 R 46の構造基礎を活性化する。人の味覚は酸、甘味、苦味、塩味、鮮の5種類の基本的な味感からなり、味蕾に存在する味覚受容体に媒介されて産生される。その中で、苦味、甘味と鮮味受容体はG蛋白結合受容体(GPCR)に属し、酸味と塩味の感知は人体中の別の種類の膜蛋白質であるイオンチャネル受容体を通じて完成した。各味覚信号分子は特定の受容体に結合した後、細胞内信号伝達を開始し、味覚細胞を活性化させてATPを分泌させる。ATPは神経伝達物質として感覚神経線維を活性化させ、特定の神経通路を介して異なる脳領域に伝達し、それによって異なる味覚感覚を産生する。多くの有毒物質は苦味を持っているため、苦味受容体は人体を中毒から守る早期警戒任務を担っており、それらは食品中の大量の味覚分子を効率的に監視し、迅速に苦味信号を脳に伝達する能力を進化させなければならない。(架空)有名な小説クライストチャーチ山の恩讐記では、クライストチャーチ山伯爵は女長を昏睡させる毒物(おそらく)番木スッポン(マチン)の精製成分の1つである士のニン(マチン塩基)を使用している。士の寧現代臨床医学上では依然として軽まひや弱視などの治療に用いられている)本文は生物生存進化、個体保存防毒保護関連の基礎医学研究論文である。
https://paper.sciencenet.cn/html ... 12502764075830.shtm



[ 本帖最后由 顾汉研 于 2022-10-15 17:55 编辑 ]
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